Регистрация

Чили скалопини със сусам

Чили скалопини със сусам
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3089

Люти морски дарове със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8-10 почистени скалопини (2-3 на порция)
  • 2 с.л. семена сусам
  • 2 с.л. червена тайландска къри паста
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • 2 фино нарязани скилидки чесън
  • 1 с.л. нарязан магданоз (с плоски листа)
  • 2 ч нарязан пролетен лук
  • 1 1/2 с.л. оризово вино/шери оцет
  • около 2 с.л. кафява захар
  • прясно изстискан сок от лайм
  • малко тъмен соев сос
  • 1 и 1/2 ч.ч. вода
  • 1 с.л. олио за готвене

Начин на приготвяне:

На соса:

1. Препечете сусамовите семена в сгорещен тиган за пържене.

2. Прибавете половината зелен лук, къри пастата, олиото и чесъна и изпържете 1 мин.

3. Прибавете доматеното пюре, водата, оцета и магданоза и оставете да заври.

4. Балансирайте оцета със захар, като опитвате до желания вкус.

5. Редуцирайте соса до консистенцията на пълномаслена сметана и накрая прибавете тъмен соев сос и малко сок от лайм.

На скалопините:

1. Овкусете скалопините, поръсете с олио и запечете в тиган.

2. Поднесете по две-три в чиния с 2 ч.л. сос върху скалопините.

3. Сервирайте с няколко листа различни зелени салати, поръсени със соса от скалопините.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта