Чийзкейк Роза с масло и ягоди
Неустоим пай с цитрусови плодове, бисквити и ягодово желе.
Необходими продукти:
За основата:
- 150 г бисквити с фибри
- 80 г разтопено масло
За пълнежа:
- 300 г сирене Рикота
- 2 яйца
- 150 г захар
- 3 ч.л. коантро
- 3 листчета желатин
- 200 г заквасена сметана
- 1 портокал
- 1 лимон
- 1 лайм
За ягодовото желе:
- 250 г ягоди
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. коантро
- 2 листчета желатин
Начин на приготвяне:
1. Натрошете бисквитите и ги смесете с маслото. Разбъркайте много добре и ги разпределете с притискане върху дъното на 20 см. кексова форма с отделящо се дъно.
2. Смесете ягодите със захарта и 1 ч.л. коантро и ги сложете на котлона на слаб огън докато сместа стане прозрачна.
3. Сипете в купичка малко студена вода, сложете в нея желатина и го оставете да се накисне 5 минути. Сипете желатина в съда с ягодовата смес, добавете още 1 ч.л. от коантрото и го оставете да поври на слаб огън докато стане прозрачно.
4. Изсипете съдържанието на тенджерката в силиконовата си форма Роза и пъхнете формата в хладилника.
5. Разбийте жълтъците със захарта и добавете към тях сиренето рикота, кората от портокала, лимона и лайма.
6. Разбийте белтъците на твърд сняг.
7. Внимателно изсипете белтъците към сместа със сиренето, прибавете и битата сметана, разбъркайте, добавете желатина и разбъркайте всичко отново.
8. Изсипете пълнежа върху вече изстуденото желе и най-отгоре покрийте с бисквитената смес.
9. Оставете всичко в хладилника за 24 часа и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ