Регистрация

Чеснови пилешки сърца по грузински



Чеснови пилешки сърца по грузински
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 535

Задушени пилешки сърца в масло с чесън, пипер и кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешките сърчица са предпочитано нискокалорично мезе за бира, пък се връзват добре също с бели и червени вина. Друг позитив е, че се готвят лесно, осбено ако нямат нужда от почистване на жилите. А как ги правят грузинците - табиетлийски и апетитно - показва видео в канала Всегда Вкусно.

Първо се нарязва лук на кубчета и се наситнява чесън. Сърчицата се почистват при необходимост. Следва да се сгорещи малко мазнина, да се запържи лука за 3 минути, да се добави чесъна и да се поготви още минута. После в тигана влиза главният герой на рецептата - сърчицата. Задушават се с разбъркване, овкусяват се със сол, пипер и кориандър и се заливат с малко вода. Оставят се да къкрят под капак 20 минути.

След това се открехват и се добавя масло. Бърка се до разтапяне - така сосът се сгъстява, а ястието се прехвърля в порции или плато. Можете да поръсите със семена нар и листа кориандър, както правят грузинците или пък да ръснете нашенските наситнени пресни магданоз или копър за свежест и цвят на ястието. А после си кажете "наздраве" с близките. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а от видеото по-горе ще разберете нагледно как се прави тази вкусотия.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта