Регистрация

Мариновани пилешки сърца на грил



Мариновани пилешки сърца на грил
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1892

Пилешки сърца на шиш с марината от чесън, джинджифил и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мезе от пилешки сърчица се готви в канала Всегда Вкусно. И още по-апетитна е тази храна, защото се правят сърчица на шишче. Така малките вкусни хапки са поднесени по оригинален и красив начин, а маринатата с азиатски акцент, в която киснат, ги прави наистина сочни. Изпичането пък позволява да останат една идея по-здравословни, отколкото готвенето на тиган в олио. И ето - на финала на трапезата се появяват вкусотийки, които всеки може да направи в домашната си кухня.

Първо сърцата се почистват и се прехвърлят в купа. Налива се вода и се измиват стриктно. После водата се отцежда. В купичка се смесва соев сос, лют, червен и черен пипер, къри на прах, намачкан чесън и рендосан на ситно джинджифил, мед и лимонов сок. С получената смес се заливат сърчицата и се разбъркват. Оставят се да се мариноват на хладно за 2 часа. През това време можете да накиснете шишовете, ако са дървени. Така няма да прегорят при печенето.

Маринованите сърца се редят на шишчетата и се пекат на грил тиган или скара, намазана с малко олио. По 5 минути от четирите страни и са готови. Можете да сериврате със зеленчуци като основно или добавка към салатата или предястие. А чаша вино или бира ще допълни идилията. Точните продукти и стъпки на направа вижте ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта