Регистрация

Черно-бял кекс с цитрусови корички



Черно-бял кекс с цитрусови корички
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1411

Шарен кекс с шоколадови капки, ванилова сърцевина и какаови нишки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кекс тип зебра, ала доста по-лесен за оформяне на шарката, показват в канала Dazzle Spoon. Можете да направите сладкиша за уикенда и да разполагате с нещо за прихапване на цялото семейство в протяжните сутрини или лежерните следобеди. Децата обожават този сладкиш, а порсналите могат да се насладят на чаша кафе в неговата компания. Приготвянето не е сложно, просто трябва да измерите продуктите, а миксерът ще свърши останалата работа. Не е необходимо да работите с миксер от ново поколение, като този в клипа. И най-обикновен уред от вида ще се справи със задачата. В краен случай можете дори да направите кекса и с тел на ръка.

Първо се разбиват яйцата, към тях се добавя захарта, после олиото, след него и киселото мляко. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера, щипка сол и ванилия на прах. Постепенно се добавя в сместа. 1/3 от тестото се заделя и в него се прибавят две пресяти лъжици какао на прах. В останалата част по желние можете да сложите портокалови или лимонови кори. Орехи или стафиди също е вариант.

В намазана с олио и набрашнена формичка за кексове се изсипва от бялата смес, колкото да покрие дъното, после се разпределя половината от тъмното тесто, следва бяло, после пак тъмно и на финала - бяло. Него можете да поръсите с шоколадови капки или ядки. Когато се обърне кексът, това ще е дъното, така че няма да се виждат особено. Остава да изпечете в предварително загрята фурна малко под средното ниво за 45 минути. Не отваряйте вратата на фурната до 35-тата минута на печенето, защото сладкишът ще спихне непоправимо.

След изваждане от печката изчакайте да се охлади преди да обърнете формичката. На финала можете да поръсите с пудра захар през цедка. Точните продукти гледайте във видеото по-горе. Олиото е 160 мл.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта