Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 31, част 3



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 31, част 3
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1628

Оценките на Камен Алипиев в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 31, сезон 8

Излъчен на 11.07.2017

Трета част

Готви спортният репортер Камен Алипиев

В първата част се сблъскахме със спортния живот на коментатора Камен Алипиев, като се запознахме с негова по-деликатна страна - начинът по който домакина на днешната вечеря слуша своя треньор в кухнята - съпругата Боряна. Видяхме как Камен с упорство и непохватност готви под зоркия поглед на бойната си половинка и изпълнява поставената задача от Шеф Манчев - "Любими ястия от детството". Разбрахме за прабабата на спортния журналист и се разходихме в семейната история.

Във втората част пък научихме откъде идва прякора на Камен Алипиев - Кедъра и си обяснихме чрез самопризнания цялата непохватност на журналиста. Научихме също за неговите отговорности като баща, най-силните изненади в живота му и трепетите, които са променили съдбата му. Освен това си похапнахме жилаво и вкусно и си пийнахме винце на добре. Обаче идва ред и на финала на вечерта, който се появява веднага след изненадата и десерта - а именно оценяването. Гледайте колко точки ще събере послушният домакин благодарение на вярната си половинка. А ето и какви ястия оценява компанията:

1. Био зелена салата от накъсани пресни листенца със слънчогледови семки, синьо сирене, пармезан и дресинг.

2. Салата от червено цвекло с ким, чесън, лимонов сок и олио. Тази рецепта изпълнява задачата за седмицата, защото Кедъра споделя, че това е ястие за Бъдни вечер, което прабаба му е готвила. Повече от романтичния разказ, гледайте в епизода.

3. Дъска от сирена с идея да потръгне виното най-сетне.

4. Студено предястие от прясна паста със заливка от заквасена сметана, цедено кисело мляко и песто.

5. Първо основно - телешки шницели от шол, оваляни в брашно, яйца и подправки, запържени в олио и сервирани със сладко от боровинки.

6. Картофена салата за гарнитура.

7. Второ основно от свинско бонфиле със сос от нар и провансалски подправки.

8. Десертен крем с основа от бишкоти, напоени в ром и заляти с разбити заедно цедено кисело мляко, заквасена сметана и пюрирани пресни ягоди. Листеце мента и сме готови.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта