Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 31, част 1



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 31, част 1
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2163

Спортният коментатор Камен Алипиев готви под строгите команди на съпругата си.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 31, сезон 8

Излъчен на 11.07.2017

Първа част

Готви спортният коментатор Камен Алипиев

Тази седмица в Черешката на тортата, освен че ще се насладим на качествена кулинарния, ще целуваме сом, ще пребаем на ястията, ще заложим на вкусотийте от детството, а накрая и ще влезем в кухнята на Господари на ефира. В последната седмица от сезона черешки на тортата ще станат: актьорът, който за първи път ще играе без сценарий Деян Донков; певицата, която заменя микрофона с котлона - Мона; репортерката, която заряза Господарите и идва при кулинарите - Ева Веселинова; диетоложката на звездите, която загърбва диетите - Енджи Касабие и отбора допълва най-готиния спортен журналист - Камен Алипиев-Кедъра. А и тази седмица личен кулинарен треньор на звездите ще бъде Шеф Иван Манчев.

В сезон 8 от Черешката на тортата всяка седмица Шеф Манчев поставя тематична задача, с която домакините трябва да се съобразят в поне едно ястие. За финал на сезона темата е "Любими гозби от детството" или иначе казано - всичко което мама и баба са правили, а на участниците им е харесвало. Идеята е да се пренесем там, където всички искаме да се върнем, но не можем - в детските безгрижни години. Това е финал с най-вкусните спомени, които могат да бъдат споделени.

Тази вечер сме на олимпийския принцип - не е важна победата, важно е участието. Пазаруването ще е маратон с пищов, готвенето ще е щафета, вечерята ще е борба с пот и кръв, а камерите и звездите гостуват на спортния репортер Камен Алипиев. След дълго пазаруване по списък, направен от съпругата му, разбираме, че Боряна е бойната единица в кухнята, а Камен няма опит с печката и ножа, че къде ли с нещо повече. Той обаче стриктно следва съветите й, стреми се да изпълни заръките и все пак семейната двойка успява да сготви едно достойно звездно меню. Непохватността на домакина е забавна, а нежните заповеди на кроткия генерал довеждат ястията до вкусен финал. Ето и какво наготвиха Камен и Боряна Алипиеви:

1. Био зелена салата от накъсани пресни листенца със слънчогледови семки, синьо сирене, пармезан и дресинг.

2. Салата от червено цвекло с ким, чесън, лимонов сок и олио. Тази рецепта изпълнява задачата за седмицата, защото Кедъра споделя, че това е ястие за Бъдни вечер, което прабаба му е готвила. Повече от романтичния разказ, гледайте в тази част.

3. Дъска от сирена с идея да потръгне виното най-сетне.

4. Студено предястие от прясна паста със заливка от заквасена сметана, цедено кисело мляко и песто.

5. Първо основно - телешки шницели от шол, оваляни в брашно, яйца и подправки, запържени в олио и сервирани със сладко от боровинки.

6. Картофена салата за гарнитура.

7. Второ основно от свинско бонфиле със сос от нар и провансалски подправки.

8. Десертен крем с основа от бишкоти, напоени в ром и заляти с разбити заедно цедено кисело мляко, заквасена сметана и пюрирани пресни ягоди. Листеце мента и сме готови.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта