Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 15, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 15, част 1
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2193

Драго Чая меси гризини с маслини и заформя раздка със сурими.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 15, сезон 7

Излъчен на 10.02.2017 от 20:00 часа

Готви Драго Драганов - Чая

Първа част

Тази седмица Черешката на тортата слагат главният редактор на мъжки списания, момчето, което разбира от корици и от гълъбици - Христо Запрянов; актрисата, която ни "зашива" пред екрана Виолета Марковска; момичето, което не готви с любов, а със сексапил - плеймейтката Светлана Василева; всички живеем в цирка, а той - за цирка - Драго Драганов, познат още като Драго Чая и прясната подправка на попфолка - царят на купона - Галин. И както винаги, всичко ще се случва под погледа на Белия кардинал - Шеф Иван Манчев.


Днес ни е особено Драго, защото сме на гости при Драго. Той решава да ни посрещне в дома си, където е скрил множество детски спомени и всеки предмет има сантиментална стойност. Зад стените на старата постройка в центъра на София намираме първия цирков плакат в България, а една от стаите е превърната в мини цирк, където хиляди фигурки и украса, събирани от домакина с десетилетия днес създават пълната атмосфера на опиянение и цирков дух. Прекалено красиво, за да е истина. Сам за себе си Драго признава, че не иска да загуби детето, което живее вътре в него, затова го подхранва постоянно с нови и нови животни за цирка, постоянни ходения на цирк и отдаване на детски забавления.

Все пак Драго Драганов има и гости за "подхранване", затова след скромен и стегнат пазар без лутане, влизаме с торбите в кухнята, за да готвим вкусни храни. Всичко, което домакинът прави, са ястия, които е приготвял многократно и обича да си хапва. Менюто е обширно и разнообразно, а десертът е особена изненада за вечерта, която ще разкрием по-нататък. Вижте и менюто на Драго Драганов - Чая:

1. Домашни гризини от бяло и царевично брашно (второто, защото свърши бялото) с добавка от черни, зелени и каламата маслини, сметана и яйце. Едни ефирни дебели солетки, които изкушават с визия и аромат и не могат да се купят от магазина.

2. Мус - разядка или пюрирани заедно авокадо, скариди сурими, маслинова паста, сушени домати, каперси, пипер меланж и лимонов сок.

3. Салата от най-различни и шарени свежи листа с рукола, сушени домати, резени круша, синьо сирене и слайсове пармезан за покритие.

4. Крехко и прясно телешко бонфиле с конфи от лук, което се приготвя директно преди сервирането.

5. Гарнитура от сварен черен ориз със зехтин, лют пипер, сушени сини сливи и сладко от портокали - екстравагантно ястие с много вкусове.

6. Десерт - огромна изненада, която ще разкрием в част трета.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта