Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 19, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 19, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1992

Актьорът Зафир Раджаб пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със Зафир Раджаб

Излъчен на 21.06.2019

Първа част

Цяла седмица в Черешката ще готви и ще вечеря отбрана сценична компания в състав: актьорът, за когото светът е сцена, а понякога и футболен стадион - Николай Ишков; певицата, която познава и сладкото, и горчивото на нощния живот - Йоана Захариева - Йоко; новоизгряващата звезда на поп и хаос музиката - Ева Пармакова; талантът, който блести еднакво силно и по клубове, и на снимачни площадки - Лорина Камбурова и младото лице на народния театър, човекът, който се определя като тотален щастливец - Зафир Раджаб. И понеже гостите обичат публика, я получават в лицето на най-претенциозния - шеф Иван Манчев.

Домакинът Зафи е сериозен играч със скрит потенциал и завидна методичност на действието. Той споделя, че баща му е сириец, майка му - българка, а градът, в който е отрасъл - Варна. Но на вечерята ще нагости приятелите си със сирийски храни, защото са екзотични и вкусни. Отива на пазар в кварталните магазини на Бистрица, откъдето взима репички, чушки, магданоз, розови домати, пресен джоджен, лимони, зелен лук и пилешки гърди. А после отива в дома на приятелката си - Милена Хаджииванова.

Идеята на домакина е била е да направи вечеря на открито в полите на Витоша, но времето няма да позволи такова начинание. В кухнята го чакат две приятелки, нарязали заготовките. Те си тръгват и оставят Зафир да твори. А той започва със соса за арабско фати - чесън, лимонов сок, сусамов тахан и кисело мляко. Пилешките гърди и оризът се варят, а готвенето продължава със салата фатуш.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта