Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 19, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 19, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1595

Актьорът Зафир Раджаб готви в Черерешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 19, сезон 13

Излъчен на 21.06.2019

Втора част

Готви Зафир Раджаб

Леко плахото отношение на домакина към готвенето се оказа маска, която падна с идването на неговия ред да покаже уменията си в кухнята. Методичен, спретнат и много оправен, Зафир се отправи към далечна за българина, но близка до сърцето му кулинарна дестинация - сирийските гозби, които започна да дипли с внимание и разбиране. Така менюто постепенно се сглоби.

За предястие ще има фати. За него на дъното на съд се накъсват арабски питки, които се заливат със сос от кисело мляко, чесън, лимонов сок и тахан. Добавя се варен ориз и още сос. Разядка мутабле също ще радва небцата на гостите. В нея печените патладжани се месват с млечен сос с подправки и се сервират с арабски хляб. А къде сирийска кухня без табуле? Домакинът е накиснал булгура от предната вечер и сега го разбърква с домати и силно наситнен магданоз. А към това предястие е предвидил 7-годишна ракия от Сандански, направена с добавка от мурсалски чай.

За гарнитура към основното ще има картофено пюре. Десертът ще е яйчен крем - жълтъците се разбиват със захар и брашно и се добавят в кипнало мляко с ванилия. Когато кремът се сгъсти и охлади, се обогатява с битите на пяна белтъци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта