Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 18, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 18, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1596

Актрисата Лорина Камбурова пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Лорина Камбурова

Излъчен на 20.06.2019

Първа част

Цяла седмица в Черешката ще готви и ще вечеря отбрана сценична компания в състав: актьорът, за когото светът е сцена, а понякога и футболен стадион - Николай Ишков; певицата, която познава и сладкото, и горчивото на нощния живот - Йоана Захариева - Йоко; новоизгряващата звезда на поп и хаос музиката - Ева Пармакова; талантът, който блести еднакво силно и по клубове, и на снимачни площадки - Лорина Камбурова и младото лице на народния театър, човекът, който се определя като тотален щастливец - Зафир Раджаб. И понеже гостите обичат публика, я получават в лицето на най-претенциозния - шеф Иван Манчев.

Домакинята днес започва с ясна заявка - не обича да готви, но обича да приема предизвикателства, затова се съгласява да направи вкусна вечеря за петима. От плод-зеленчука взима лимони за стартера на менюто си, малко пресни ягоди и боровинки за украса на десерта и аспержи и чесън - да има. После попада в магазин - златна мина. Хваща си консултант, който избира телешко за основното, а после препоръчва вино към него. За десерта предлага фраголино - ликьор от диви ягоди, а за брускетите - хляб с квас и активен въглен. На финала Лорина го убеждава да дойде с нея в дома на приятел, където ще готви, и да ѝ помогне с направата на вечерята, вместо просто да обяснява кое как се прави.

Странно, но служителят от магазина се съгласява да готви в Черешката и така домакинята, съвсем случайно, вече си има и помощник. Започват с основното - телешко блек ангъс, предварително варено и мариновано, от което се оформят гнезда и се пълнят с бейби спанак, рукола и валериана, а отгоре се захлупват със забулени яйца.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта