Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 12, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 12, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2581

Енджи Касабие пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Енджи Касабие

Излъчен на 12.062019

Първа част

Енджи Касабие за втори път в Черешката

Пет дни поред ще сядаме на масата в компанията на: репортера от НОВА, който винаги е а наша страна - Георги Георгиев; модела, който опитомява от африкански лъвове до телевизионни продуценти - Емануела Толева; ослепителното лице на здравословното хранене - Енджи Касабие; дизайнера, който пръска естетика от София до LA - Алекс Ковачев и момичето, което киното открадна от баскетбла - Доротея Толева.

Домакинята Енджи обещава още по-здравословно меню от предното си участие в Черешката. Заканва се да сготви на гостите си това, което дава и на пациентите си, но не за да ги втали, а да покаже, че диетичната храна може да бъде вкусна. Готвенето ще започне в кухнята, където прави храните за пациентите си, а после ще продължи у дома, за да е съвсем прясно.

Домакинята разкрива, че е поръчала риба от Гърция, която ще пристигне прясна директно преди направата си. Следва разходка до плод-зеленчука за зрели банани, авокадо, див чесън и още "провизии". Полсле се отива до съседен щанд за боб мунк, цейлонска канела, куркума и качествен пипер.

В кухнята започва с работата по първото предястие - салата от спанак с черна леща, боб мунк и дресинг. Азиатският боб се вари със зехтин, сол и пипер, а сосът за заливката се забърква със зехтин, сос и семена от нар, пипер, киселина, мед, сушени домати и листенца мента. Дотук звучи обещаващо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта