Регистрация

Сметанов крем с фъстъчено масло



Сметанов крем с фъстъчено масло
Лесно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 2219

Бърз детски сладкиш с доза полезност.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сладкиш за деца, който радва окото с шарена визия, а и има полезни съставки (особено ако си купеите качествени и екологично чисти продукти), се забърква за броени минути в импровизираната работилничка на Tasty. Това е десертен крем със сметана, крем сирене, фъстъчено масло, ядки и бисквити, който изглежда пленително и може да бъде забъркан дори от дете.

Първо в купа се изсипва пудра захар, добавя се опаковка крем сирене и бурканче фъстъчено масло. Разбърква се с миксер. Отделно в друга купа се бие сметана на пяна. После сметаната се добавя към останалите съставки (като част от нея се запазва и за украсата на финала) и се смесва вече на ръка, за да не спихне от миксера. Хитро ще е ако първо разбиете сметаната, а после фъстъчения крем, защото след едното бъркане ще ви се наложи да измиете миксера, а мокрите му бъркалки биха попречили на сметановия крем да стане наистина пухкав.

След като сте обединили двете смеси идва творческата част в готвенето. Вземете си прозрачни чашки. На дъното им натрошете бисквити. Сложете пласт крем, а върху него - каквото искате - пресни или сушени плодове, ядки, шоколадови капки, друг тип бисквити. После още крем, сметана и върху нея шарена сладкарска украса, плодове, трошени бисквитки, ядки - пак каквото имате под ръка. Направете го вкусно и забавно - така детето няма да яде купени сладкиши.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта