Регистрация

Бейлис тирамису в чаша



Бейлис тирамису в чаша
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2003

Десерт в чаша с бисквити и сурови яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В добрия споретен дух на Беа получваме едно предложение за сравнително диетичен и полезен десерт, особено подходящ за старт на деня или енергийно зареждане преди тренировка. За да се възползвате от енергийния му потенциал обаче, трябва да го хапнете около 2 часа преди да влезете в залата. Така хем ще изразходвате калориите от него, хем ще се радвате на сила и енергия, за да изпълните целите, които сте си поставили.

Беатрис нарича сладкиша си тирамису, защото в направата му се спазват основни стъпки от приготвянето на прословутия десерт. Залага се обаче и на здравословната част. Така вместо бишкоти, кулинарната атлетка се спира на пълнозърнести бисквити, които напоява в смес от еспресо и бейлис. Помнете обаче, че тези бисквити поглъщат по-малко течност, затова не прекалявайте с количеството на кафето и ликьора - няма нужда.

Следва да разбием белтъци на пяна. Ако стриктно държите да няма захар, разбийте ги с щипка сол и подсладете със стевия. В отделен съд се разбиват жълтъците със заквасена сметана и после се обединяват с белтъците. Накрая в чашка се изсипва от крема, редят се бисквити, крем, бисквити... и така колкото ви е сладко и необходимо. Можете да охладите десерта или да си го хапнете веднага. По желание преди поднасяне поръсете с какао на прах.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта