Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 26, част 3



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 26, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2366

Актьорът Любомир Ковачев посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Любо Ковачев

Излъчен на 05.02.2019

Трета част

Гостите на френската вечеря под ръководството на Любо Ковачев пристигат в изискания френски ресторант, готови да му поднесат нестандартните си подаръци. От Иво домакинът получава палки за барабани, свързани с разказ от миналата вечер. Райна го обвързва със "скъпа" книга - издание, което през 2011-а година не е върнала във Френския културен център и оттогава четивото е натрупало лихви за над 1000 лева. Посрещането се проточва и с Welcome drink - ликьор от касис с пенливо вино.

А на трапезата започва ахкане. Пухкавите солени еклери се съчетават със странния вкус на карамелизираните чери домати. Салатата от листни зеленчуци с френски винегрет върви с кокетни филийки с мед, козе сирене и орехи. Гарнитурата към основното изглежда божествено, но когато чуват какво е самото основно, гостите се същисват. И трите дами имат предразсъдъци да ядат заешко. Разказват си дори истории за домашните си зайчета от детството. Но френският вкус на блюдото надделява и всички омитат паничките. Следва микс от сирена с плодове за следястие.

Десертът идва с Quiz test - познайте какво го е оцветило в зелено. Предложения като мента и спанак остават на заден план. Никой не се сеща, че суфлето е от авокадо. Ефирно и различно, то довършва кулинарната част от вечерята.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта