Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 26, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 26, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 4155

Актьорът Любомир Ковачев готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 26, сезон 12

Излъчен на 05.02.2019

Втора Част

Готви Любомир Ковачев

С влизането в кухнята Любо забърка смес за солени еклери, като малко се потруди докато ги оформи, но все пак френското готвене стратира успешно. Сега провежда бърз курс по филетиране на заек, след което овалва месата в смес от дижонска и едрозърнеста горчица. Докато заекът се пече, към него се приготвя френски сос от бяло вино, лук шалот, чесън, дафинов лист, мащерка, още горчица, сметана и брашно за сгъстяване. Сосът се подправя с отделилата се мазнина от печенето на заека.

За предястие актьорът прави хапки от карамелизирани домати, оваляни в бял сусам. Следва салатата - препечен хляб с козе сирене, орехи и мед, сервиран с микс от пресни листа, сушени домати и класически френски винегрет с горчица и балсамов оцет. Десертът е странно суфле. Към битите белтъци се добавя намачкано авокадо, черен шоколад и захар. После сместа се разпределя в намаслени мини бурканчета и се пече.

Френската вечеря е готова, трапезата е подредена, а гостите се настаняват в лимузината.

Рейтинг и коментари

5 отлична
7
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта