Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 3



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 3
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1576

ПР-ът Наско Лазаов посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Наско Лазаров

Трета част

Излъчен на 21.02.2018

В началото на епизода се порадвахме на пазаруване в традиционен руски магазин, откъдето домакинът Атанас Лазаров купи червен хайвер, пелмени, пушена сланина и още благинки, с които да спретне официална руска вечеря. Разбрахме какво представлява напитката тахун и си взехме натурален сок от бреза. А полсе се преместихме в кухнята, където се оказа, че Наско не е свикнал да прекарва много време. Затова на помощ дойде и неговият познат - Сергей от Сибир.

На четири ръце се сготви традиционна руска салата. Последваха разядки, с които да върви водката и два вида руски сандвичи - с хайвер и с дроб от треска. След това кипна супа Уха, а после се свариха и традиционните пелмени с кайма. След това Сергей остана да довърши соления пирог със сьомга, предвиден като второ предястие. А през това време домакнът се зае да украси трапезата и интериора в типично руски стил.

Гостите са със задължителен дрескод "Руско официално облекло". Така трите дами пристигат във вечерни рокли и с корони, които разбираме са раздадени трофеи от Анна-Мария. На трапезата ги чакат матрьошки, а в индивидуални подаръчни пликове черешковците получават по плюшена Чебурашка за спомен. Започва се голямото надяждане и надпиване в официален стил. Домакинът искрено си признава, че разядката Сельодка под шубой е купена, защото не е имал време да я приготви. Оказва се, че Гери и Анна-Мария се запознават на конкурс за красота преди повече от десетилетие. Разбираме, че някой е влюбен, а накрая научаваме и как се добива натуралния сок от бреза. Интересните и забавни разговори на черешковците гледайте в тази част.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта