Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 1
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1699

ПР-ът Атанас Лазаров пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Наско Лазаров

Първа част

Излъчен на 21.02.2018

Тази седмица ни очаква голяма тема - тематични вечери, тематично готвене, тематичен дрескод, наяждане и забавление с постоянство. Шоуто гарнираме с най-смешния кукловод - актьорът, който умее да те разсмее - Станимир Гъмов; момичето, което помним с титаничното й участие в Черешката - моделът и водеща Гери Дончева; бившата депутатка, която написа две книги за здравословно хранене - Петя Раева; момичето, което е печелело ленти, а сега се снима на лента - моделът и акртиса - Анна-Мария Чернева и ПР-ът, който се готви за пир - Наско Лазаров. А звездите ще филетира естественият враг на авокадото - Шеф Иван Манчев.

Тази вечер дрескодът е "Руски благородници", а домакин е ПР-ът Наско Лазаров. Той е решил да спретне елегантна руска вечеря, която да представи кухнята на Дядо ИВан по най-бляскавия, изящен, но и традиционен начин. Отиваме на пазар директно в руски магазин, откъдето купуваме традиционни пелмени с кайма смес, пушена сланина, натурален сок от бреза, червен хайвер и руска водка. Запознаваме се с напитката тархун - апетайзер на глътки, който провокира апетита и усезанията за ястията.

Наско бързо споделя менюто, като обяснява, че ще има помощник в кухнята - Сергей - готвач и негов приятел от Сибир. Тъй като домакинът не е изкусен кулинар, залага на част от ястията в готово или полуготово състояние. Това не му пречи обаче да надипли поредното за тази седмица многостепенно меню:

1. Домашна Руска салата.

2. Салата Мимоза.

3. Купена Сельодка под шубой.

4. Супа от сьомга за първо предястие.

5. Руски сандвичи в два вида - с хайвер и със зеленчуци.

6. Пай от сьомга за второ предястие.

7. Пелмени с кайма и извара за основно.

8. Медена торта, направена от приятел, за десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта