Регистрация

Черен дроб с джинджифил и зелен лук

Черен дроб с джинджифил и зелен лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2569

Свински черен дроб със сотирани зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свински черен дроб, нарязан на филийки
  • 3 стръка зелен лук, нарязан диагонално
  • 5-8 резена джинджифил, настърган
  • 1 шепа плодове лиций

За маринатата:

  • 1 с.л. сос от стриди
  • 1/2 с.л. олио от сусамови семена
  • 1 с.л. китайско вино за готвене (или бренди)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте черния дроб с посочените продукти за маринатата и заделете за 30 мин.

2. Накиснете лиция в топла вода за 10 мин. или до омекване.

3. Отцедете и заделете.

4. Сгорещете уока с малко сусамово олио.

5. Сотирайте джинджифила и зеления лук докато усетите аромата.

6. Добавете лиция и сотирайте 10 сек.

7. Добавете черния дроб и гответе почти до пълна готовност (или до пълна, ако предпочитате).

8. Сложете в чиния и поднесете, като може да поръсите с малко запържен настърган джинджифил по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта