Регистрация

Дроб с лук, мед и домати

Дроб с лук, мед и домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1344

Пържен черен дроб по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг черен дроб (свински или телешки)
  • 3 големи глави лук
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 4 с.л. доматен концентрат
  • 2-3 с.л. мед
  • 5-7 с.л. соев сос
  • лют пипер на люспи
  • растителна мазнина за готвене (оригинално се прави със сусамово олио)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете дробчетата на лентички и ги изсипете в купа. Добавете намачкания чесън, лют и черен пипер и 1 с.л. соев сос и разбъркайте добре. Посипете с царевичното брашно, разбъркайте отново и оставете да се мариноват за 20 минути.

2. През това време наситнете лука и го запържете в растителна мазнина. Когато стане прозрачен, добавете дробчетата и гответе на висока температура за около 3 минути като разбърквате постоянно.

3. Смесете меда със соевия сос, доматената паста и още лют пипер. Заелейте дробчетата със соса, намалете огъня на умерен до слаб и оставете да се готвят под капак за 8-10 минути.

4. Сервирайте с гарнитура от задушени зеленчуци или печени зеленчуци с мед, бял ориз или хляб.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта