Регистрация

Чебуреки - мекици от еклерово тесто

Чебуреки - мекици от еклерово тесто
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 259

Руски мекици с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 мл вода
  • 160 г масло
  • 1 яйце
  • 280 г брашно

За плънката:

  • 500 г кайма
  • 3 глави лук
  • китка магданоз
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Тестото се прави като за еклери. Водата се кипва и в нея се разтваря маслото. Маха се от огъня и щом се охлади, се добавя яйцето и се разбива с тел. Постепенно се налива брашното докато се образува нелепнещо тесто. Дърпа се настрана и след няколко минути се прибира в хладилник.

2. Докато водата се охлажда, се прави плънката. Каймата се смесва с наситнените лук и магданоз и се омсва с подправки.

3. В парче от тестото се завива каймяна плънка. Прещипва се с вилица в крайщата.

4. Имате два варианта: да изпържите в олио или да изпечете на фурна. Пържено е по-вкусно, но и по-калорично. В този случай вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Ако пък се спрете на печене, можете да намажете горната кора с разбит жълтък за блясък и да поръсите със семена за разкош.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта