Регистрация

Цитрусов кекс с карамелизирани портокали

Цитрусов кекс с карамелизирани портокали
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 3158

Кейк с карамелена коричка и портокалови резенчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 100 грама масло
  • 100 грама захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 пакет ванилова захар или есенция ванилия

За портокалите:

  • 125 грама захар
  • 40 грама масло
  • 1 портокал

Начин на приготвяне:

1. Започнете с тестото като разбиете маслото на стайна температура със захарта и яйцата. С миксер ще ви е по-лесно да постигнете нужното побеляване на сместа.

2. Добавете брашното, бакпулвера и ванилията. Разбийте хубаво до получаването на меко тесто.

3. Намажете с 40-те грама масло дъното на тавичката, в която ще правите сладкиша.

4. Залейте портокала с вряла вода и го оставете да се попари с все кората за 10 минути.

5. През това време на котлон нагорещете тавичката така, че маслото да се разтопи, а след това излейте върху него захарта на равен пласт, без да разбърквате. Изчакайте да се карамелизира.

6. Измийте хубаво попарения портокал и го нарежете на кръгчета.

7. Подредете колелцата върху карамела и излейте отгоре кексовото тесто.

8. Печете в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 20 минути.

9. Когато извадите сладкиша, оставете го да се охлади 15 минути и след това обърнете върху поднос. По желание можете да гарнирате с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта