Регистрация

Кекс с грейпфрут и портокал



Кекс с грейпфрут и портокал
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1435

Кекс с карамелена коричка и цитрусови плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.02.2018

Цитрусов кекс с цели резени портокал, грейпфрут, лимон и лайм, запечатани под апетитна коричка от мед и карамел готвят Лора и Стоян, за да покажат как се прави красив зимен плодов сладкиш, ухаещ на цитруси, ванилия и кардамон.

Първо се захващаме с карамела като подгряваме захар и мед с масло до получаването на карамел. Него изливаме в кръгла тава и заравняваме. Следва да отрежем кръгчета портокали, грейпфрути и лимони с все кората от плодове, които предварително сме изчистили доста добре. Редим кръгчетата вурху карамела с леко застъпване, за да се получи красива шарка. Останалата част от плодовете изстискваме през цедка докато съберем 130 мл сок.

Продължаваме с тестото. Разбиваме яйца с бяла и ванилова захар, добавяме кардамон и зехтн, цитрусовия сок, а след това вкарваме брашното и бакпулвера. Полученото тесто изсипваме в тавичката с карамел и плодови резени и след това запичаме за 30 минути. Изчакваме кексът да се охлади, после обръщаме в поднос и покапваме с още мед. Изглежда идеално и е също така вкусен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта