Регистрация

Целувчен сладкиш с малини



Целувчен сладкиш с малини
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2407

Блатове от бити белтъци с крем от сметана и малиново пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.07.2018

Милфьой наричат Лора и Стоян този апетитен сладкиш в бяло и червено, който представлява редове от целувчени блатове, между които се крие ароматизирана на ванилия сметана и пюре от малини. Десертът изглежда изключително добре, но при разрязване може да се начупи.

Първо се правят блатовете, като белтъци се разбиват с щипка сол на твърд сняг и се добавя захар и кремотартар. Получената пяна се разпределя върху очертани форми в хартия за печене и се готви продължително време на слаба фурна, за да се получат огромни правоъгълни целувки.

А докато те се надуват в печката, си правим малиновия сироп. Малини се пюрират с лимонов сок, вино и захар и се прецеждат. След това се кипва и се готви до редуциране. После се оставя да се охлади. И през това време се разбива сметаната на пяна, като се обогатява със захар, заквасена сметана и ванилова захар.

Сладкишът се сглабя като след всеки блат се шприцова сметана и отгоре се покапва с малинов сироп. На финала се украсява с пресни малини и се поръсва с пудра захар. Можете да боднете и по листенце мента, за да се получат цветовете от родния трибагреник.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта