Регистрация

Целувки с ягоди и малини



Целувки с ягоди и малини
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 1516

Ягоди в снега - романтичен сладкиш с основа от целувка, крем сметана, малинов сироп и ягоди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.03.2018

Елегантен десерт от няколко части правят Лора и Стоян, за да сервират голяма целувка, покрита с бита сметана, отгоре покапана със сладък сироп от малини и за финал украсена с резени ягоди. Хубавото е, че този сладкиш се прави с малко продукти и от едно готвене се получават цели 10 порции, така че можете да превърнете романтичната вечеря в истински подарък за любимите хора. А колко е красиво и вкусно могат да кажат само онези, които го опитат.

Първо приготвяме меренг или смес за целувки от бити белтъци. Яйцата трябва да са на стайна темепратура. Белтъците се разбиват с щипка сол и крем от тартар до гъст пухкав сняг. В отделна купа се смесват царевично нишесте, захар и ванилова захар. После постепенно се вкарват в белтъчната смес. Тя се разпределя в тави, застлани с хартия за печене и се вкарва на 130 градуса във фуната за поне 1:15 часа.

Захващаме се с малиновия сос, като кипваме замразени малини със захар. След това пюрираме и прецеждаме, за да се получи сладък червен сироп. Отделно разбиваме на пяна животинска сметана със захар. Остава само да си почистим и нарежем ягодите и сме готови да сглобим сладкиша.

Върху изпечена и охладена целувка се слага от сметаната, после се залива с малинов сироп и отгоре се подреждат ягоди. Ето едно сладко обяснение в любов или начин да честитите Баба Марта.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта