Регистрация

Царевичен сладкиш с цитрусови корички

Царевичен сладкиш с цитрусови корички
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1356

Сладък царевичник или лесен кекс от царевично брашно с ванилия и цитруси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 200 г захар
  • 100 г масло
  • 200 мл кефир или 120 мл кисело мляко с 80 мл газирана вода
  • 200 г царевично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ванилия
  • 1/2 ч.л. сол
  • лимонова кора по желание
  • портокалова кора по желание
  • пудра захар и цитрусови кори за украса

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцата в купа, а маслото разтопете. Пригответе си миксера - той ще направи целия сладкиш.

2. Разбийте яйцата, добавете захарта и разбийте пак.

3. На тънка сруйка при бъркане на ниска степен налейте маслото. След това и кефира или разбитото с газирана вода кисело мляко.

4. Постепенно вкарайте и царевичното брашно и когато се получи гладка смес, прибавете солта, ванилията, бакпулвера и цитрусови кори. Разбийте финално и оставете настрани за 30-тина минути.

5. Намаслете дъното и стените на форма за торти с падащо дъно. Изсипете сместа вътре, ударете в плота, за да се заравни и да излезе въздуха и бутнете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

6. Печете 30 минути, извадете и оставете да почива още 10 минути. След това обърнете в чиния, така че основата да стане връх на сладкиша. Поръсете с пудра захар и украсете с цитрусови кори или друга сладкарска декорация.

7. Можете да поднесете с плодово сладко, сладолед, бита сметана или подсладена заквасена сметана.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта