Хрупкави пилешки гърди с лимонов сок
Панирани пилешки филенца с коричка от царевично брашно и сос от лимон и соев сос.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
 - 1-2 с.л. соев сос
 - 2 с.л. сладко вино (може и оризово)
 - 2 стръка зелен лук
 - 1 с.л. рендосан джинджифил
 - 2 скилидки чесън
 - 1 яйце
 - 100 г царевично брашно
 - олио за пържене
 
За соса:
- 1/2 ч.л. царевично брашно
 - 2 с.л. захар
 - 3 с.л. лимонов сок
 - 3 с.л. пилешки бульон
 - 1 с.л. соев сос
 - 1 с.л. растителна мазнина
 
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на тънки дълги парчета - дебелината да е около 2 см. Прехвърлете в купа.
2. Смесете соевия сос с виното, намачкания чесън и рендосания джинджифил. Наситнете лука и го изсипете при пилето. Отгоре залейте със соса, разбъркайте и приберете в хладилника между 1 час и 1 ден.
3. Сгорещете олио в тиган, така че хубаво да покрива дъното. Извадете пилето от хладилника, а яйцето разбийте в купа.
4. Оттръскайте месото от маринатата, залейте с яйцето и отгоре поръсете царевичното брашно. Пържете на два пъти в загрятата мазнина и вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Внимавайте да не препържите.
5. В касерола кипнете пилешкия бульон с царевичното брашно за соса. След като леко се редуцира, добавете соевия сос, мазнинатата, захарта и лимоновия сок. Когато захарта се разтвори и сосът се сгъсти още малко, махнете от огъня.
6. Почистете с домакинска хартия тигана от готвенето на месото от попадалото и загоряло брашно. Налейте малко мазнинка, сгорещете и върнете хапките вътре. Щом започнат да се запържват отново, залейте със соса от касеролата. Оставете да кипне и махнете от огъня.
7. Сервирайте с резени лимон и наситнен пресен лук за поръска.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ