Регистрация

Хрупкава гьоза

Хрупкава гьоза
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4439

Кайма в китайска хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма, смес от свинско и телешко
  • 500 г нарязано китайско зеле
  • нарязан китайски див лук
  • счукан чесън
  • счукан джинджифил (приблизително колкото чесъна)
  • фино нарязан воден кестен
  • соев сос
  • 100 г китайски бульон от свинско месо
  • сол и пипер
  • сусамово олио
  • саке
  • кори за гьоза

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти, без корите.

2. Навлажнете с вода един лист кора за гьоза и слепете с втори, така че краищата да паснат. Сложете плънката отгоре, но без да покрива изцяло кората до ръбовете. Слепете други две кори по същия начин и покрийте плънката. Прилепете краищата.

3. Сложете в сгорещен тиган така получените сандвичи с малко олио и запържете от двете страни до леко покафеняване.

4. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ус
  2. Лук
  3. s
  4. q
  5. й
  6. !
  7. 3
  8. кулагин
  9. Закуска
  10. Хапки

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта