Регистрация

Хлебен пудинг с бекон и праз лук



Хлебен пудинг с бекон и праз лук
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1278

Солен пай от стар хляб с бекон и сос Холандез.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.01.2018

Хляб не се изхвърля - това е човешки закон, който мнозина спазват и съвестно използват останалия стар насъщен като го впрягат в направата на хлебен пудинг. Именно такава рецепта показват Лора и Стоян, готвейки вкусна тестена запеканска с бекон, лук, сметана и яйца. А за финал заливат солената торта с оригинален сос Холандез, направен от яйчени жълтъци и масло. Получава се вкусно и засищащо основно за цялото семейство.

Първо се нярязва праз лук и се запържва в масло. Щом омекне, към него се добавя нарязан бекон. Отделно хлябът се реже на хапки, намаслява се и се запича на фурна. В купа се разбиват яйца, смесват се с мляко и сметана, овкусяват се с горчица и се смесват с лучената запръжка и препечения хляб. Добавя се сол, пипер и чили на прах, разбърква се и се пресипва в тавичка. След това се запича на фурна.

А докато паят се готви, можем да си направим традиционен сос Холандез. За него разбъркваме жълтъци с лимонов сок и ги топлим до сгъстяване при непрестанно бъркане на водна баня. Следва да налеем на тънка струя в тях разтопено масло. Парчетата от пая се заливат със соса и по желание се поръсват с наситнен пресен лук.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта