Регистрация

Пудинг от стар хляб със зеленчуци и кашкавал



Пудинг от стар хляб със зеленчуци и кашкавал
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1690

Солен хлебен пудинг с домати, тиквички и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.07.2018

Поредната идея за вкусно ястие от стар хляб със зеленчуци, сметана и кашкавалена коричка дават Лора и Стоян, за да покажат, че изостаналите продукти могат да се впрегнат в направата на семейно основно. По желание можете да добавите още сирена или някакъв колбас, ако не сте свикнали да хапвате без мръвка.

Филийките хляб се намазват със зехтин, посоляват се и се запичат на 190 градуса за 7-8 минути докато хванат златна коричка. Тиквичките се нарязват на кубчета, лука - на полумесеци, а чесъна и мащерката се наситняват. Доматите се белят и нарязват на кръгчета, кашкавалът се рендосва, а зеленчуковият бульон и сметаната се смесват и се овкусяват със сол и пипер.

Следва запръжката - в сгорещен тиган се готви за кратко лука, добавят се тиквичките, готвят се до омекване и се овкусяват с чесъна и мащерката. На дъното на тава се подрежда хляб. Отгоре се разпределя част от запръжката, следват шайби домати, кашкавал, пак хляб... и така докато се завърши с домати. Залива се с бульона и сметаната, поръсва се с кашкавал и се пече за 40-тина минути. После остава само да се насладите на вкусната домашна храна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта