Хапки със сьомга и масло
Ордьовър с два вида сьомга.
Необходими продукти:
- 150 г филе от сьомга, без кожата
- ½ ч.ч. вода
- 4 с.л. масло, размекнато
- 85 г пушена сьомга
- ½ ч.л. фино настъргана лимонова кора
- 1 с.л. пресен лимонов сок
- 1 с.л. наситнен пресен копър
- 1 с.л. нарязан пресен див лук
- ⅛ ч.л. прясно смлян пипер
- 24 филийки краставица, с дебелина 0,6 см
Начин на приготвяне:
1. Сложете сьомгата с малко вода в тенджерка и оставете да заври на умерено силен огън.
2. Намалете котлона до средно слаб и оставете да къкри до побеляване на рибата - около 7 мин.
3. Прехвърлете в чиния и оставете да се охлади.
4. В кухненски робот, смесете маслото и пушената сьомга до гладко пюре.
5. Накъсайте сварената риба в голяма купа.
6. Прибавете сместа с пушената сьомга, лимоновата кора, лимоновия сок, копъра, дивия лук и пипера.
7. Разбъркайте хубаво.
8. Разпределете сместа в две купички.
9. Покрийте и оставете в хладилника за поне 2 часа или за цяла нощ.
10. Извадете от хладилника 1 час преди сервиране.
11. Поднесете върху резените краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ