Регистрация

Хапки със сьомга и масло

Хапки със сьомга и масло
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 6275

Ордьовър с два вида сьомга.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г филе от сьомга, без кожата
  • ½ ч.ч. вода
  • 4 с.л. масло, размекнато
  • 85 г пушена сьомга
  • ½ ч.л. фино настъргана лимонова кора
  • 1 с.л. пресен лимонов сок
  • 1 с.л. наситнен пресен копър
  • 1 с.л. нарязан пресен див лук
  • ⅛ ч.л. прясно смлян пипер
  • 24 филийки краставица, с дебелина 0,6 см

Начин на приготвяне:

1. Сложете сьомгата с малко вода в тенджерка и оставете да заври на умерено силен огън.

2. Намалете котлона до средно слаб и оставете да къкри до побеляване на рибата - около 7 мин.

3. Прехвърлете в чиния и оставете да се охлади.

4. В кухненски робот, смесете маслото и пушената сьомга до гладко пюре.

5. Накъсайте сварената риба в голяма купа.

6. Прибавете сместа с пушената сьомга, лимоновата кора, лимоновия сок, копъра, дивия лук и пипера.

7. Разбъркайте хубаво.

8. Разпределете сместа в две купички.

9. Покрийте и оставете в хладилника за поне 2 часа или за цяла нощ.

10. Извадете от хладилника 1 час преди сервиране.

11. Поднесете върху резените краставица.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта