Регистрация

Хапки със свинско

Хапки със свинско
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2317

Месо, наденичка и зеленчуци пълнят хрупкави кошнички. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г свинско месо, нарязано на дребни хапки
  • малка торбичка с подправки и 1/2 саго
  • 20 солени фъстъка
  • 1/3 ряпа
  • 1 китайска наденичка
  • 4 средни китайски гъби
  • 2 с.л. сушени скариди
  • 1 кубче пилешки бульон
  • хубаво царевично нишесте
  • сусамово олио
  • сос от стриди
  • сол и бял пипер
  • захар
  • 2 стръка зелен лук (само бялата част) - по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте и запарете наденичките за 30 мин. и след това накиснете гъбите в топла вода за 1-2 ч. докато омекнат. След това направете същото със сушените скариди за 1 ч.

2. Нарежете всички необходими продукти за плънката на тънки резени.

3. Накиснете сагото в студена вода и оставете за не повече от 15 мин. Не слагайте прекалено много вода - само колкото да го покрие. (Може да запазите малко сухо саго, за да го добавите по-късно в тестото, ако консистенцията не е правилната.)

На плънката:

1. Сложете малко олио в тенджерка и сгорещете на силен огън. Сложете продуктите и добавете захар, сол, пипер, сусамово олио и 1 ч.л. сос от стриди. След това запържете за няколко мин. Намалете малко огъня и добавете вода, за да не залепне. Покрийте с капак и оставете 15-20 мин.

2. Оставете да се охлади.

На коричката:

1. Омесете 1 шепа с ръце и продължете да добавяте от сместа, докато се получи тесто.

2. Откъснете парче от тестото с размера на 3/4 яйце. Оформете на топка и приплескайте на плосък диск с дебелина около 1/2 см.

На хапките:

1. Сложете около 1 ч.л. от плънката в средата на коричката, след това добавете по 1 фъстък. Прегънете коричката на две върху пълнежа и леко прищипете краищата. Набрашнете пръстите си с царевичното брашно, за да не залепва сагото. Сложете всяка хапка на разстояние една от друга в чиния.

2. Задушете на пара за 30 мин.

3. Извадете ги внимателно след 30 мин., украсете с подправки, натрошени ядки или друго по желание и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта