Регистрация

Хапки от стар хляб с кашкавал и спанак



Хапки от стар хляб с кашкавал и спанак
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2128

Пържени хлебни топчета с плънка от кашкавал и заливка от балсамов оцет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусни пържени хапки от стар хляб с кашкавал и спанак, покапани с маслена балсамова редукция показват готвачите от Tasty. Това е както бързо за хапване основно, така и различно предястие, с което можете да зарадвате семейството в почивния ден. Освен това в рецептата ще оползотворите изоставащия хляб, който рискува да мухляса. Още тук предупреждаваме, че пармезанът може да се замени със ситно настърган твърд кашкавал или друго жълто сирене - ементал, гауда, а скъпата рикота пък можете да заместите с обикновена извара, която почти не се различава по вкус и състав.

Хлябът се смила в чопър, а листа спанак се варят за 4 минути в подсолена вода. След това спанакът се изстисква от водата и се наситнява. В купа се смесват хлебните трохи със спанака, рендосаното сирене, изварата (рикота), яйце и олио. Посолява се, разбърква се и се налива мляко. Получава се нееднородно тесто. С мокри ръце от него се гребва, разстила се в дланта, слага се отгоре парче кашкавал или друго жълто сирене и се завива на топчица.

Готовите топчици се овалват в брашно и се варят за кратко в подсолена вода. Вадят се с решетъчна лъжица, оставят се да изсъхнат и после се пържат в сгорещено олио с разтопено масло. По желание можете да добавите листенца салвия (градински чай) в олиото. Готовите топчета се вадят, а в остатъчната мазнина от тигана се налива балсамов оцет. Готви се до леко редуциране и после с него се заливат хапките. Можете и просто да покапете със соев сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта