Регистрация

Сладки мочи с шоколад



Сладки мочи с шоколад
Лесно   |   Порции 20-30 бонбона   |   Видяна: 3267

Японски бонбони от оризово брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мочи е традиционно японско ястие от оризово брашно, което може да бъде направено в сладък или солен вариант. Това са малки топчета с хрупкава коричка, в които се крие апетитна плънка. Мочи е една от най-лесните японски храни, пък и става доста вкусно.

Каналът Tasty дава елементарна рецепта за мочи - оризовото брашно се разбърква с царевично нишесте и вода и се меси докато стане твърдо и спре да се лепи по ръцете. Следва да се остави да почине на хладно за няколко минути. После с ръце се гребва от тестото, разстила се в дланта и се пълни с избраната сърцевина - в случая шоколадови капки. Можете да сложите плодове, цели парчета шоколад, карамелизирани ядки или каквото друго ви хрумне. Бонбончето се завива с ръце и се пържи на маслена баня. После се оставя да се отцеди върху домакинска хартия.

А преди поднасяне можете да покапете със захарен сироп от равни количества вода и захар или с любимия топинг за сладоледи. Какви са точните пропорции на продуктите в тази рецепта - вижте ТУК. Начинът на правене можете да гледате във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта