Сладки мочи с шоколад
Японски бонбони от оризово брашно.
Мочи е традиционно японско ястие от оризово брашно, което може да бъде направено в сладък или солен вариант. Това са малки топчета с хрупкава коричка, в които се крие апетитна плънка. Мочи е една от най-лесните японски храни, пък и става доста вкусно.
Каналът Tasty дава елементарна рецепта за мочи - оризовото брашно се разбърква с царевично нишесте и вода и се меси докато стане твърдо и спре да се лепи по ръцете. Следва да се остави да почине на хладно за няколко минути. После с ръце се гребва от тестото, разстила се в дланта и се пълни с избраната сърцевина - в случая шоколадови капки. Можете да сложите плодове, цели парчета шоколад, карамелизирани ядки или каквото друго ви хрумне. Бонбончето се завива с ръце и се пържи на маслена баня. После се оставя да се отцеди върху домакинска хартия.
А преди поднасяне можете да покапете със захарен сироп от равни количества вода и захар или с любимия топинг за сладоледи. Какви са точните пропорции на продуктите в тази рецепта - вижте ТУК. Начинът на правене можете да гледате във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ