Регистрация

Хапки от бяла риба с оцет и чесън



Хапки от бяла риба с оцет и чесън
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1055

Киндзмари - грузинско мезе от риба в кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Варена риба в сос от подправки, кориандър и чесън - това е рецептата за грузинско киндзмари или кориандър и морски дарове, която се готви в канала Всегда Вкусно. Можете да използвате всякакъв вид риба, като е добре да се спрете на морска, защото има по-специфичен дъх. Вместо риба има и варианти на ястието с мидени ядки или калмари, като техниката на направа е същата.

В купа се смесват оцета, наситнените чесън и кориандър, солта и пипера. Рибата се реже на хапки и се вари в малко количество вода с дафинови листа и цели стръкове магданоз. Сварената риба се вади в тавичка, а към подправките се прецежда водата от варенето. Рибните хапки се заливат с подправките и се прибират в хладилник за 5-6 часа или повече.

Начинът на направа гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта