Регистрация

Хавайски шишчета с пилешко и ананас



Хавайски шишчета с пилешко и ананас
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1641

Пилешки шишчета с лук, чушки и ананас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.03.2018

Шишчета от мариновано пилешко с плодове и зеленчуци правят Лора и Стоян, за да предложат лесно и екстравагантно ястие с месце, което радва с комбинацията си от вкусове. Хавайската нотка идва от плодовете на клечка, а азиатската - от маринатата за месото, съдържаща типични подправки от Изтока.

Първо месото се нарязва на хапки. Приготвя се сос от намачкан чесън, рендосан джинджифил, соев сос, сос Шрирача, мед, сусамово олио и сок от лайм. Овкусява се със сол и пипер и с него се залива пилешкото. Прибира се в хладилник за 3 часа. А може и повече.

След това червени чушки се режат на правоъгълничета, а лук и ананас на кубчета. Започва нанизването - месо, чушка, лук, ананас и пак до пълното употребяване на продуктите. След това шишчетата се запичат на наребрен тиган, скара, плоча или барбекю. Преди поднасяне по желание могат да се доовкусят с шрирача или лют сос и да се поръсят със сусамови семенца.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта