Фетучини с риба тон и лимони
Паста с морски дарове и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 400 г фетучини
 - 400 г риба тон в зехтин от консерва
 - сокът на 1 лимон
 - малко магданоз
 - току-що смлян черен пипер
 - зехтин
 
Начин на приготвяне:
1. Налейте в тенджера 5 литра вода. Когато водата заври, добавете 5 ч.л. сол и изсипете фетучините.
2. Междувременно отворете консервата с риба тон и изцедете зехтина. За предпочитане е да използвате по-голяма консерва, защото парченцата риба ще са по-големи. Сложете в купа рибата тон, лимоновия сок и нарязания магданоз и ги разбъркайте. Добавете черния пипер и малко зехтин.
3. Когато фетучините се сварят, изцедете ги от водата и добавете соса. Може да се наложи да добавите малко зехтин, ако фетучините са сухи. Все пак внимавайте да не прекалите със зехтина!



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ