Регистрация

Фетучини с пилешко и пармезан

Фетучини с пилешко и пармезан
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2392

Фетучини с месо, гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 360 г пилешки гърди, нарязани на кубчета или на ленти
  • 250 г фетучини или друг вид паста
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 6 големи гъби, нарязани на кръгчета
  • 6 стръка зелен лук, нарязан на дребно. Разделете главата от перата.
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 1 червено люто чушле, нарязано на дребно
  • ¼ ч.ч. пресен магданоз, нарязан на дребно
  • ¼ ч.ч. + 1/8 ч.ч. настърган пармезан
  • ¼ ч.ч. черни маслини, нарязани на едро
  • 10 червени или жълти чери домата, разрязани наполовина
  • ¼ ч.ч. сметана с ниско съдържание на мазнини
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете фетучините според указанията на опаковката, изцедете ги (но не ги изплаквайте) и ги оставете настрана.

2. В голям тиган изсипете гъбите, поръсете ги с малко сол и ги запържете в зехтин за около 5-6 мин., докато придобият златистокафяв цвят. Добавете червеното люто чушле и пържете още 2 мин. Добавете чесъна и пържете, докато чесънът придобие златист цвят.

3. Добавете парчетата пилешко и пържете, докато месото потъмнее и се сготви добре.

4. Добавете сметаната и разбърквайте още 1 мин.

5. Прибавете бялата част на зеления лук, а зелената оставете за по-късно.

6. Добавете ¼ ч.ч. пармезан. Разбъркайте добре.

7. Добавете маслото. Веднага щом маслото се разтопи, добавете пастата, доматите и маслините, както и перата на зеления лук. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

8. Украсете с 1/8 ч.ч. пармезан и малко магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта