Регистрация

Фетучини с чесън и босилек

Фетучини с чесън и босилек
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2221

Сметанова паста в зелен цвят.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300-400 г пресни фетучини (обикновени и спаначени)
  • ½ -2/3 ч.ч. нискомаслена сметана
  • 2 средно големи скилидки чесън
  • връзка пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Обелете чесъна и го нарежете на дребно.

2. Изсипете го в сметаната.

3. Нарежете на дребно босилека.

4. Оставете вкусовете на чесъна и босилека да се смесят със сметаната, докато приготвите другите части на ястието.

5. Две-три минути преди да сипете ястието и да го сервирате, изцедете пастата.

6. Разбъркайте сметаната още веднъж и я изсипете при пастата, разбъркайте добре, покрийте и оставете да постои 1 мин., преди да сервирате.

7. Сложете пастата в чиния и сервирайте.

Забележка: Сварете пастата в леко подсолена вода и добавете малко зехтин, за да не залепне пастата.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта