Регистрация

Фетучини Алфердо с масло и пармезан

Фетучини Алфердо с масло и пармезан
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1180

Семпла и вкусна паста в маслен сос с пармезан, готова за по-малко от половин час.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г фетучини, талятели или друг вид спагети по желание
  • 3 л вода
  • 1 с.л. сол
  • 90 г масло
  • 90 г пармезан - настърган на ситно (може да го замените с рендосани твърди сирена за паста)
  • 2 с.л. студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата със солта, намалете на умерен огън и добавете пастата. Варете според инструкциите на опаковката.

2. Докато водата кипва нарежете маслото на малки кубчета в купа и си рендосайте сиренето, ако е на бучка.

3. Малко преди пастата да е готова гребнете 100 мл от водата ѝ и сипете при маслото. Бъркайте докато се разтопи.

4. Извадете пастата директно в маслената смес и поръсете с 1/3 от пармезана. Разбъркйте хубаво, добавете още 1/3 и размешайте отново.

5. Прехвърлете в индивидуални порции, покапете със зехтина и поръсете за финал останалата 1/3 пармезан. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/The Cooking Foodie

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта