Регистрация

Лимонова паста Алфредо с прошуто

Лимонова паста Алфредо с прошуто
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4631

Паста със сметана, прошуто и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г паста оречиете (или друга паста по избор)
  • 400 мл гъста сметана
  • 1 ч.ч. фино настъргано сирене Грана Падано (или друг вид сирене по избор)
  • 2 ч.л. фино настъргана лимонова кора
  • сокът на 1/2 лимон
  • 8 резена прошуто, нарязано на тънки ленти
  • 1 ч.ч. нарязан зелен лук

За украса:

  • тънки резени Грана Падано (или кашкавал), нарязани с белачката за зеленчуци
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете голяма тенджера с леко подсолена вода на котлона.

2. Когато заври, сложете пастата и разбъркайте хубаво. Варете до степен ал денте.

3. В тиган с дебело дъно налейте сметаната, щипка сол и черен пипер. Оставете да заври на бавен огън и добавете настърганото сирене, лимоновата кора и лимоновия сок и оставете да къкри още 1-2 мин. до сгъстяване. Опитайте на вкус и добавете още подправки, ако е необходимо.

4. Отцедете хубаво пастата и я разбъркайте със соса, прошутото, зеления лук и разбъркайте още около минута, за да поеме пастата ароматите на соса.

5. Украсете с нарязаното сирене, поръсете със зехтин, прясно смлян черен пипер и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта