Регистрация

Узбекска агнешка супа Мастава

Узбекска агнешка супа Мастава
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1467

Агнешка супа с ориз и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г агнешко месо с кокали (или по-голямо количество агнешки кокали с месо по тях)
  • 120 г ориз
  • 2 картофа
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • 1 глава лук
  • кимион на зърна
  • сол и пипер на зърна
  • олио
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Агнешкото месо залейте с 3-4 литра вода. Пуснете при него единия морков, нарязан на едро, 10 зърна черен пипер и семената кимион. Оставете да се вари около час, като отпените два пъти след завиране.

2. Другя морков нарежете на малки кубчета. Картофите обелете и нарежете на ситно. Домата обелете и рендосайте. Наситнете магданоза.

3. Лука облете, нарежете на малки кубчета и запържете в тенджера с 1-2 с.л. олио.

4. Бульона от варенето на агнешкото прецедете и сипете в тенджерата при лука. Добавете картофите и оставете да се вари.

5. След като месото се охлади, можете да почистите част от него от кокалите. Пуснете мръвки и кокали с останало месо по тях в супата. След като картофите са се отпуснали, добавете ориза, морковите и домата и оставете да ври докато оризът се развари добре.

6. Махнете от огъня, подправете със сол на вкус, добавете лют пипер по желание и наситнения магданоз. Разбъркайе и сервирайте докато супата е топла.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта