Регистрация

Туршия от чушки в сладко-кисела марината



Туршия от чушки в сладко-кисела марината
Средно   |   Порции 10 буркана   |   Видяна: 991

Зимнина от чушки в буркани с чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мариновани чушки в буркани по рецепта от село Оплетня - Свогенско показва Миро в канала си Готвене за начинаещи. Това е начин за приготвяне, описан и в книгата му "Българска кухня в четири сезона". Рецептата е идеална за началото на есента с изобилната реколта от чушки. Можете дори да си купите чушките от магазина в момента, когато са най-евтини и да ги сложите в буркани за зимата. А когато отворите капачката, ще имате сочни и хрупкави парчета капия, овкусени от прекрасната марината със сладък, кисел и солен нюанс. Това е идеална туршия, зимна салата и любимо народно мъжко мезе за ракия. Приготвя се лесно и е практично решение за зеленчуково предястие в студените месеци.

От 7 кг чушки Миро прави 10 буркана зимнина. Първо ги кисне в 8 л вода с 1 пакет сол за 12 часа, като периодично бърка. Следва чушките да се нарежат на парчета и да се разпределят в буркани сравнително плътно. На места между тях се слагат наситнени чесън и магданоз. Заливат се с марината от смесени заедно 700 мл оцет и олио със 700 г захар. А после остава да затегнете капачките и да сварите за 7 минути след кипването. Как точно се приготвя тази народна идилия в буркани - гледайте във видеото на Миро по-горе.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 14 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта