Регистрация

Треска Белмонте с картофи и маслини

Треска Белмонте с картофи и маслини
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3721

Печена манджа с риба треска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г почистена неосолена треска,
  • 1 кг бланширани картофи
  • 150 г нарязани черни маслини
  • ½ л мляко
  • 2 големи глави лук, нарязани на филийки
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 2 с.л. нишесте
  • 3 сварени яйца, нарязани
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. шафран
  • 1 ч.л. естрагон
  • 1 ч.ч. нарязан магданоз
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджерка загрейте олиото и зехтина, сложете лука и чесъна. Когато лукът омекне, добавете подправките и сотирайте за известно време. В така изпържения сос сложете треската и варете до готовност, като прибавяте вода, ако е нужно.

2. Изпържете картофите и заделете. Когато треската се сготви, изчакайте водата малко да се поизпари. На изключен котлон прибавете яйцата, нарязаните маслини и млякото с предварително разтвореното в него нишесте и разбъркайте хубаво.

3. Подредете изпържените картофи в тавичка и изсипете отгоре соса. Сложете във фурната да се запече и поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. домашна
  2. Food
  3. АНИ
  4. Чер
  5. 150
  6. 10
  7. 888
  8. 30
  9. орех
  10. 58

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта