Регистрация

Филе от треска в азиатски сос

Филе от треска в азиатски сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1129

Пържена риба с домашен терияки сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от риба треска
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. бяло сухо вино
  • 1 ч.л. балсамов оцет
  • 2 ч.л. пудра захар
  • 1 с.л. бяло сусамено семе
  • зеленчуци за гарнитура или канапе

Начин на приготвяне:

1. В метална чашка смесете соевия сос с оцета, виното и 1 ч.л. пудра зхаар. Подгрявайте и бъркайте докато захарта се разтоври напълно.

2. Рибата нарежете на филенца и полейте със соса. Разбъркайте и оставете да се маринова в хладилник за половин час.

3. Извадете филенцата от маринатата и ги подсушете. Запържете или запечете на фурна - начинът, по който ще ги сготвите, решавате вие. Пържено става по-вкусно, но и по-нездравословно. В малко олио за по 3-4 минути от страна е достатъчно. Ако ги печете - нека е на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 12 минути.

4. Останалия от мариноването сос върнете обратно в металната чашка и добавете в него и другата чаена лъжичка пудра захар. Кипнете, махнете от огъня и залейте леко охладената риба с врелия сос.

5. Отгоре поръсете със семена сусам. Сервирайте филенцата върху свежи зеленчуци или сварен в подсолена вода зелен фасул. Може да изберете и друга от любиммите си гарнитури.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта