Регистрация

Традиционен пудинг с райска ябълка

Традиционен пудинг с райска ябълка
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 4814

Ароматен плодов пудинг с канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти: 

  • 2 ч.ч. пюре от райска ябълка (просто намачкайте плодовете до гладка смес; можете да използвате и други плодове по ваш избор - например тиква или банан)
  • ½ ч.ч. разтопен маргарин
  • 3 яйца, разбити
  • 2½ ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 1¼ ч.ч. захар
  • 2 ч.л. канела
  • 1½ ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. настъргано индийско орехче (1 ч.л. ако е на прах)
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.ч. стафиди
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.ч. натрошени орехи

За соса:

  • 230 мл размекнато разбито масло
  • 1 жълтък
  • щипка сол
  • 4 с.л. пълномаслена сметана
  • 2 ч.ч. пресята пудра захар
  • 4 с.л. коняк

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 160°C

2. Използвайте гевгир, за да отделите ябълковото пюре от семките, ако използвате обикновени райски ябълки. Ако използвате японски райски ябълки (японска хурма), това може да не се наложи, тъй като те обикновено нямат семки.

3. Когато отстраните семките и изсъхналите чашелистчета, изсипете ябълковото пюре и обелките в блендер и разбийте.

4. Можете да замените пълномасленото мляко с една кутия кокосово мляко (400 гр.), разтворено с вода, за да получите 2½ ч. течност.

5. Смесете млякото, разтопения маргарин, яйцата и ябълковото пюре в блендер.

6. Излейте в голяма купа.

7. Сместа може да започне да се затяга като пудинг заради високото съдържание на разтворими фибри, но ще можете да я разтворите отново, като я разбъркате и върнете към течно състояние.

8. Пресейте заедно твърдите съставки с изключение на стафидите и орехите.

9. Изсипете всичко в голяма купа.

10. Разбъркайте добре.

11. Печете пудинга в непокрит, намазнен дълбок съд от дебело стъкло с размери 23 см. х 8 см., докато леко се втвърди (трябва леко да се тресе, когато го движите), т.е. за около 80 мин. Печете 75 мин., ако ще го сервирате на следващия ден.

12. Оставете да постои 5 мин. и след това отделете пудинга от съда с остър нож. Оставете пудинга да постои непокрит още 50 мин., тъй като той ще продължи да се готви и втвърдява и след като сте го извадили от фурната.

13. Пудингът ще се реже лесно на другия ден, след като го сложите в хладилника.

14. Можете да печете пудинга малко по-кратко и така в центъра ще остане течност, с която ще можете да го полеете.

15. Остатъците от пудинга, които имат сос по средата, може да се пекат в микровълнова фурна.

16. Препоръчва се да полеете пудинга със сос, разбита сметана или топинг.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта