Регистрация

Полезен шоколад от райска ябълка

Полезен шоколад от райска ябълка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1219

Вегански шоколад от райски ябълки с какао и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 райска ябълка
  • 2 с.л. неподсладено какао на прах
  • мед
  • още какао или друго за украса по желание (кокосови стърготини, листа мента, физалис)

Начин на приготвяне:

1. Разполовете райската ябълка и с лъжичка извадете семките от всяка половинка. Работете директно над купата на чопъра, за да може всяка паднала капка да влезе в сладкиша. След това огребете много добре ядливото съдържание и го прехвърлете в купата.

2. Добавете какаото. Можете да подсладите с мед по желание, но плодът и без друго е сладък, така че не е необходимо да добавяте излишни калории. Все пак, ако желаете по-голяма сладост, сипете 1-2 ч.л. мед.

3. Пюрирайте в продължение на 1 минута на слаба степен. След това разбъркайте и пюрирайте още 1 минута.

4. Получения крем прехвърлете с помощта на лъжичка в силиконови формички - можете да изберете от малките за бонбони или пък по-големите, предвидени за къпкейкове. Важното е само да са силиконови.

5. Приберете в хладилник за 2 часа. След това внимателно извадете от формичките и подредете в чиния. По желание поръсете с какао през цедка за разкош или украсете с друга декорация по избор.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта