Регистрация

Тофу в глинено гърне

Тофу в глинено гърне
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2366

Яйчено сирене със свинско и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета яйчено тофу
  • 1 ч.л. нарязан чесън
  • 5 нарязан на филийки джинджифил
  • 100 г скариди, обелени
  • 100 г печено на барбекю свинско, нарязано на филийки
  • 100 г китайски черни гъби
  • 50 г моркови, нарязани на филийки
  • 1/2 с.л. сос от стриди (за овкусяване)
  • 1/4 ч.л. сол (за овкусяване)
  • 1 ч.л. светъл соев сос (за овкусяване)
  • 1/4 ч.л. пипер (за овкусяване)
  • 1 с.л. царевично брашно, разтворено в 2 с.л. гореща вода (за сгъстяване)

Начин на приготвяне:

1. Изпържете тофуто на маслена баня в горещо олио до златисто-кафяво и заделете.

2. Сгорещете 1 с.л. олио в глинен гювеч и запържете като разбърквате чесъна и джинджифила, докато усетите аромата.

3. Сложете скаридите, свинското, моркова и гъбите и разбъркайте.

4. Добавете подправките за овкусяване и тофуто и гответе 2 мин.

5. Сгъстете с царевичното брашно и поднесете горещо.

*Ако използвате обикновен глинен съд, не добавяйте студена вода докато готвите, защото глината може да се спука.


Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта