Тортилени рула с яйца и чоризо по мексикански
Така се хранят мексиканците.
Необходими продукти:
- 170 г наденички чоризо (въпреки, че звучи нетрадиционно, може да се намери в широката хранителна верига; имайте предвид, че е пикантна)
- 1 малка глава лук, нарязан
- 8 брашнени тортили
- 1 малка чушка, нарязана
- 2 чили чушки
- 2 ч.ч. сирене чедар, настъргано
- 1 ч.ч. доматена салца
- 8 яйца
Начин на приготвяне:
1. Ако наденичките се белят трудно, ги срежете на две и натрошете вътрешността им в голям тиган. Ако не, ги нарежете на тънки филийки.
2. Запържете ги на умерен огън с лук и зелена чушка за около 5 мин.
3. Отцедете излишната мазнина.
4. Разбийте яйцата.
5. Намалете огъня до слаб и изсипете яйцата върху сместа в тигана. Пържете като разбърквате почти непрекъснато до готовност.
6. Разпределете тази смес върху тортилите и ги навийте на руло.
7. Сложете със завития край надолу в голяма тавичка за печене и поръсете със сиренето. (Можете да го направите около час предварително). Сложете салцата в тенджера на слаб огън.
8. Загрейте предварително грила. Сложете тавичката и оставете сиренето да се разтопи за 30 - 60 секунди.
9. Полейте тортилените рула със салца и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ