Рулца с аспержи и яйце
Бързи яйчено-зеленчукови дюнери.
Необходими продукти:
- 2 тортили
- 8 стръка аспержи
- 2 средни яйца
- зехтин
- зехтин Еxtra virgin
- сол
- черен пипер
- пармезан
Начин на приготвяне:
1. Подрежете твърдите краища на аспержите и ги сварете в кипяща, подсолена вода за около 3-5 мин. до степен ал денте. Отцедете ги и ги изплакнете под студена течаща вода.
2. Разбийте яйцата с щипка сол и сгорещете зехтин в малко тиганче. Добавете 1/2 от яйцата и разбъркайте леко, така че да ги разпределите по дъното като за омлет. Трябва да е почти със същия диаметър като този на торилата.
3. Поръсете тортилата с малко зехтин Еxtra virgin и овкусете със сол и черен пипер. Поставете отгоре омлета и след това подредете 4 стръка аспержи в единия край. Настържете пармезан и завийте на руло.
4. Повторете същото за другата тортила.
5. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ